AKTUALITY 2015
4.1.3015 Hanácká výstava Brno aneb mladí „Hafi“ v mezitřídě. S Elfíkem jsme měli letošní premiéru a dopadla výborně. Pan rozhodčí Šimek mu zadal titul V1 CAC. I Viki uspěla a dokonce tentokráte zvítězila nejen ve své třídě, ale získala i titul Národní vítěz a byla i  nejlepší jedinec svého pohlaví. Viki V1 CAC, NVBOS. Máme radost, jak jinak.
7.2.2015 DUOCACIB Brno. V mezitřídě se ukázal El Filip Haf z Jundrova (Elf) a Ela Viki Haf z Jundrova (Viki).  Posuzovala rozhodčí Vácsi-Balogh z Maďarska. Elfík se umístil na čtvrtém místě se známkou Výborná a získal tedy pomyslnou bramborovou medaili. Viki se dařilo o stupínek lépe, rozhodčí jí zadal známku Výborná 3, takže bronz.
8.2.2015 DUOCACIB Brno. Tato neděle přála Elfovi. U rozhodčího Piskaye (Sk) uspěl a odnesl si titul V1 CAC. Nastoupil tedy do boje o titul čekatele mezinárodního šampiona CACIB a i ten získal. Naše Viki pak bojovala ve své třídě a oproti včerejšku si polepšila. Sice nevyhrála, ale druhé  místo s titulem V2 res CAC je v dané konkurenci krásné.  Následovalo klání o titul nejlepšího jedince plemene BOB a volba padla na Elfa. El Filip Haf z Jundrova tedy V1 CAC, CACIB, BOB! Pak jsme se psy vyrazili na vycházku do Mariánského údolí v Líšni. Chlupáči se vyřádili ve sněhu a mohli jsme se vrátit na výstaviště. V závěrečných soutěžích pak Elf postoupil mezi 6 nejkrásnějších psů II. Skupiny FCI.  Moc pěkný závěr tohoto víkendu.
21.3.2015 Bonitace Mladá Boleslav El Filip Haf z Jundrova – chovný pes s bezvýhradným posudkem bonitační komise. Tak hodně štěstí v chovu, Elfíku.
23.5.2015 KV Vel‘ký Meder. Slovenské „klubovky“ zůstávají naše nejoblíbenější výstavy. Často bývá pěkné počasí, obzvláště v Mederu. Tentokráte ale pršelo a to vydatně. Organizátoři byli prozíraví a připravily 2 velké přístřešky, abychom nepromokly „na kost“. I přes nepřízeň počasí, rozhodčí posuzovali důkladně, běhalo se a běhalo, déšť nedéšť. Koneckonců berňák není pudl a trochu deště neuškodí. Ve třídě otevřené se poprvé předvedl El Béďa Haf z Jundrova (Rony).  A pršelo mu štěstí, švýcarský rozhodčí C. Sautebin Ronymu zadal  titul V1 CAC. V otevřené třídě jsem vystavovala i Viki (Ela Viki Haf z Jundrova) a i ona pana rozhodčího zaujala a získala taktéž titul V1 CAC. Viki a její sourozenec žijící na Slovensku zvítězili ve svých třídách. Rony ještě následující den byl úspěšně bonitován a stal se tak krycím psem. A já jemu i ostatním sourozencům přeji hodně štěstí v této nové roli.
30.5. 2015 SV Zárybničná Lhota. Zde byla jediným zástupcem „Hafů“ Viki. Počasí bylo krásné  a Viki se blýskla. Dostala se na pomyslné výsluní, když jako 24 měsíční fenka v konkurenci 30 fen, obsadila druhé místo za italskou berňačkou. Obdržela od dánského posuzovatele E. Paulsena titul V2 res. CAC. Byl to pro mne krásný den a pěkný výlet završený Viki titulem.
28.6.2015 MV Intercanis Brno. Rodné Brno, „Hafům“ přeje. Již druhou sezonu se na brněnských výstavách ukazují Viki a Elfík a  téměř vždy se umístili „na bedně“. A dnes tomu nebylo jinak. Elfík poprvé ve třídě otevřené, za urputného sledování svých majitelů vně kruhu a vrtíce ocasem, došel až na vrchol klání v této třídě. Pan rozhodčí O. Vondrouš jej obdaroval titulem V1 CAC. Měli jsme velkou radost, neboť Elfíkova srst je někde ve větru a popelnicích. Na rozdíl od Viki, ta je jako medvěd. A to jistě přispělo k jejímu triumfu, neboť to, co se dnes na výstavě odehrálo se nedá nazvat jinak. Svoji třídu vyhrála – V1 CAC. V rozhodování o titul CACIB také zvítězila a završila to získáním titulu BOB, tedy nejlepší jedincem plemene. V odpoledních soutěžích, jako teprve dvouletá,  patřila mezi 6 nejkrásnějších psů II.FCI skupiny. Díky všem, co nám přáli.
19.7. 2015 NV Mladá Boleslav. Počasí pro výstavu psů celkem nevhodné, teplota 30°C  a slunečno . Co bychom dali za pořádný déšť. Naštěstí se dal najít stín, a tak o Viki zvládla na Výbornou 4. Jaká byla její radost, když jsme ji ihned po posouzení nabídli koupání v blízké řece.